Kontakt

Raiffeisen Bank SHA
Rr.Kavajes, Nr.44
Tel. 00355 4 2381 381
Fax. 00355 4 2275 599
SWIFT SGSBALTX

Na Ndiqni

Lajme

17 Feb 2017

17 milion Euro për SME-të në Shqipëri sipas Programit të Zhvillimit dhe Inovacionit të Sipërmarrjeve të Ballkanit Perëndimor

         

 

Tiranë më: 17.02.2017

 

17 milion Euro për SME-të në Shqipëri sipas  Programit të Zhvillimit dhe Inovacionit të Sipërmarrjeve të Ballkanit Per... Lexo më shumë...
19 Jan 2017

Raiffeisen Bank sponsorizon Forumin Shqiptar të Investimeve dhe Tregtisë në Singapor

Raiffeisen Bank ka mbështetur Forumin e Tregëtisë dhe Investimeve të organizuar në Singapor në 18 janar 2017.

Tashmë, Banka Raiffeisen ka krijuar një traditë të vlefshme në mbështetjen që i ofron Forumit Shqiptar për Treg... Lexo më shumë...

16 Nov 2016

RBI rrit fitimin para tatimit në 746 milionë Euro në tre tremujorët e parë të vitit 2016

• Të ardhurat neto nga interesi ulen 12.3 për qind në 2,187 milion Euro nga viti në vit (1-9 / 2015: 2,495 milion Euro)
• Shpenzimet e përgjithshme administrative të qëndrueshme prej2,100 million Euro (1-9 / 2015: 2,101 milion Euro)
• Provigjionet neto per humbjet... Lexo më shumë...

15 Oct 2016

Një ditë me biçikleta

Raiffeisen Bank në bashkëpunim me EcoVolis organizoi ditën e shtunë  datë 14 Tetor  aktivitetin “ Një ditë me biçikleta “. Këtij aktiviteti ju bashkua një pjesë e punonjësve të cilët së bashku edhe me... Lexo më shumë...

12 Oct 2016

Raiffeisen Bank mbeshtet aktivitetin Startup Grind Tirana

Raiffeisen Bank Shqipëri ka mbështetur aktivitetin Startup Grind Tirana i cili u organizua në datë  12 Tetor ku i ftuar ishte  nobelisti Dan Shechtman, profesor në Institution e Teknologjisë së Israelit - Technion. Prof. Shechtman u... Lexo më shumë...

21 Sep 2016

Raiffeisen Bank Shqipëri i bashkohet nismës “Bamirësia nuk të varfëron”

Raiffeisen Bank Shqipëri i bashkohet nismës  “Bamirësia nuk të varfëron”.
Në datë 21 Shtator u organizua në ambjentet e Shkollës së Mesme të Bashkuar “Bahri Nela” në Zall-Bastar një ceremoni ku u bë... Lexo më shumë...

20 Jul 2016

Raiffeisen Bank financon sallën e re operative të komandimit pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë Tiranë

Raiffeisen Bank ka financuar sallën e re operative të komandimit pranë Drejtorisë së Policisë Tiranë, e cila do të ofrojë një kompleks shërbimesh në kuadër të mbarëvajtjes dhe qetësisë publike dhe shërbimit ndaj... Lexo më shumë...

08 Jul 2016

Njoftim

Te nderuar kliente,

Keto dite ne disa portale online po qarkullon nje lajm me titull “Raiffeisen Bank ua merr qytetareve parate e grabitura ne Rinas”, bazuar ne postimin e nje qytetari ne Facebook. Qytetari ka postuar gjithashtu... Lexo më shumë...

04 Jul 2016

Raiffeisen Bank në mbështetje të lexuesve dhe dashamirësve të librit

Raiffeisen Bank ka përkrahur iniciativën e Bashkisë Tiranë dhe në bashkëpunim me Shoqatën “Art, Kulturë, Integrim” në realizimin e projektit “Qyteti i Lexuesve”. Ky projekt konsistonte në pasurimin me libra të biblotekave funkisionale të lagjeve... Lexo më shumë...

01 Jul 2016

Raiffeisen Bank ne mbeshtetje te sigurise neper shkolla

Raiffeisen Bank në Shqipëri ka mbështetur iniciativën e Drejtorisë Arsimore Durrës për pajisjen me kamera sigurie të shkollave të qytetit të Durrësit. Projekti është implementuar në 7 prej këtyre shkollave, dhe do të... Lexo më shumë...

02 Jun 2016

Raiffeisen Leasing feston 10-vjetorin e aktivitetit ne Shqiperi

Raiffeisen Leasing ne Shqiperi festoi mbremjen e djeshme 10 - vjetorin e saj ne Shqiperi. Me kete rast u organizua nje mbremje gala me pjesemarrjen e klienteve dhe partnereve te saj, perfaqesues te institucioneve publike e financiare ne vend, sipermarres... Lexo më shumë...

11 May 2016

Tremujori i pare i 2016: Raiffeisen Bank International raporton nje fitim te konsoliduar prej 114 milion Euro

Viene, 11 Maj 2016

- Te ardhurat neto nga interesi ulen 12.5 perqind nga viti ne vit ne 718 milion Euro (Q1/2015: 820 milion Euro)
- Shpenzimet e pergjithshme administrative rriten 3.9 perqind ne 718 milion Euro (Q1/2015:  691 milion Euro)
- Provigjionet... Lexo më shumë...
29 Apr 2016

Raiffeisen Bank Shqiperi nderohet me çmimin “Banka me e Mire e Huaj” ne Shqiperi nga EMEA Finance

- Raiffeisen Bank International eshte "Banka me e mire ne Evropen Qendrore dhe Lindore dhe CIS"
- Revista e njohur britanike financiare dekoron Raiffeisen me 14 çmime
- RZB fitoi çmimin "Banka me e mire" ne Austri, RBI eshte ... Lexo më shumë...
23 Feb 2016

Presidenti i Shqipërise dekoron Raiffeisen Bank me titullin “Për merita të veçanta civile”

Shkëlqesia e tij, Presidenti i Republikes, Z. Bujar Nishani, ka organizuar një mbrëmje gala me përfaqësues të komunitetit të biznesit në Shqipëri. Në këtë event, i cili u zhvillua në Pallatin e Brigadave,... Lexo më shumë...

28 Jan 2016

Raiffeisen Bank sponsorizon aktivitetin “Mbro privatesine tende gjate lundrimit ne internet”

Raiffeisen Bank ka sponsorizuar aktivitetin “Mbro privatesine tende gjate lundrimit ne internet”, nje iniciative kjo e Komisionerit per te drejten e informimit dhe mbrojtjes se te dhenave ne bashkepunim me Ministrine e Arsimit dhe Sportit”.

Ky aktivitet... Lexo më shumë...

07 Dec 2015

Raiffeisen Bank: Agjencia tek Stadiumi Dinamo ne ambjente te reja

Raiffeisen Bank ka kenaqesine te njoftoje se ka transferuar Agjencine se saj tek Stadiumi Dinamo, ne ambjentet e reja prane kryqezimit te Komunes se Parisit me Rrugen Muhamet Gjollesha.  Banka ofron tashme nje ambjent te ri per te... Lexo më shumë...

23 Nov 2015

Raiffeisen Leasing blen portofolin e Tirana Leasing

Raiffeisen Leasing SH.A. ka finalizuar marreveshjen e blerjes se  portofolit te kompanisë së qerasë financiare Tirana Leasing SH.A., pjese e Grupit Bankar te Pireut, një ky proces i cili është lajmëruar pothuajse nje vit me... Lexo më shumë...

28 Oct 2015

Raiffeisen Bank sponsorizon Forumin Ekonomik ne Hong Kong

Raiffeisen Bank ka sponsorizuar Forumin Ekonomik ne Hong Kong. Ky forum mblodhi perfaqesues te rendesishem te biznesit shqiptar si dhe te biznesit nga Hong Kongu dhe Kina me synimin per te identifikuar mundesite e bashkepunimit dhe investimeve te ndersjella.<... Lexo më shumë...

30 Sep 2015

Raiffeisen Bank sponsorizon rikonstruksionin e ambjenteve sportive te shkolles “18 Tetori”, Lushnje Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank nderohet me çertifikaten e mirenjohjes nga Bashkia Lushnje

Raiffeisen Bank ka sponsorizuar rikonstruksionin e ambjenteve sportive te shkolles “18 Tetori” ne Lushnje nje iniciative kjo e Ministrise se Zhvillimit Urban ne bashkepunim me Bashkine Lushnje.

Me kete rast, diten e marte ne 29 Shtator ne ambjentet e... Lexo më shumë...

19 Aug 2015

Raiffeisen Bank International gjeneron nje fitim te konsoliduar prej 288 milion Euro ne gjashte mujorin e pare te 2015

Vjene 19 Gusht 2015

- Te ardhurat neto nga interesi ulen 13.9 perqind ne 1,682 milion Euro nga viti ne vit (HY/2014: 1,954 milion)
- Shpenzimet e pergjithshme administrative ulen 8.6 perqind ne 1,388 milion Euro (HY/2014: 1,519 milion Euro)
- Provigjionet neto per... Lexo më shumë...
04 Aug 2015

Gjirokastra shënon 10 vite si vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, Raiffeisen Bank Shqiperi nderohet me titullin “Mirënjohja e Qytetit”

Qyteti i Gjirokastrës kremtoi 10 vjetorin e përfshirjes në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Për të festuar këtë ngjarje, bashkia e Gjirokastrës organizoi një seri aktivitetesh me komunitetin lokal, bizneset lokale... Lexo më shumë...

19 Jun 2015

Raiffeisen Bank dhuron gjak për fëmijet talasemike

Raiffeisen Bank në bashkëpunim me Kryqin e Kuq Shqiptar ka organizuar për të gjashtin vit në rradhë fushatën për dhurimin e gjakut për fëmijët talasemikë në sloganin “Të dhurosh gjak, do të... Lexo më shumë...

22 May 2015

Tremujori i pare i 2015: Raiffeisen Bank International raporton nje fitim te konsoliduar prej 83 milion Euro

- Te ardhurat neto nga interesi ulen 16.2 perqind ne 820 milion Euro nga viti ne vit (Q1/2014: 979 milion Euro)
- Te ardhurat operative ulen 16.9 perqind  ne 1,118 milion Euro (Q1/2014: 1,345 milion Euro)
- Shpenzimet e pergjithshme administrative ulen 8.5 perqind... Lexo më shumë...
27 Apr 2015

Raiffeisen Bank do te trajnoje punonjesit civile per sherbimin ndaj klientit ne Policine e Shtetit

Raiffeisen Bank ka përkrahur iniciativën e Policisë së Shtetit për të trajnuar të rinj të përzgjedhur nga konkursi për punësim në zyrat e shërbimit të qytetarëve dhe operatorëve 129. Kjo iniciativë... Lexo më shumë...

09 Apr 2015

Evropa Qendrore perfiton nga lehtesimi i politikes monetare se Bankes Qendrore Evropiane

 

- Rritja ne Gjermani mbeshtet permiresimin ne rajonin e EQ
- Shqiperia: Ekonomia drejt ritmeve me te shpejta te rritjes

"Nen rajonet e  Evropes Qendrore dhe Lindore (EQL) vazhdojne te tregojne nje zhvillim... Lexo më shumë...

09 Mar 2015

Raiffeisen Bank financon sallat e pritjes ne komisariatet e policise se Tiranes

Drejtori i pergjithshem i Raiffeisen Bank, Z.Christian Canacaris se bashku me Ministrin e Brendshem Z. Saimir Tahiri kane inaguruar sot sallen e pritjes me qytetaret ne ambjentet e Komisariatit te Policise Nr. 1 ne Tirane. Keto ambjente te rehabilituara... Lexo më shumë...

06 Mar 2015

Raiffeisen Bank sponsorizon te paren qender rinore ne Shqiperi

Raiffeisen Bank ka mbeshtetur ngritjen e qendres se pare rinore ne Shqiperi, nje iniciative kjo e Ministrise se Mireqenies Sociale dhe Rinise per ngritjen e qendrave rinore ne te gjithe Shqiperine.  Hapja e ketyre qendrave ka si synim... Lexo më shumë...

24 Feb 2015

Raiffeisen Bank dhuron pajisje elektroshtepiake për familjet e dëmtuara nga përmbytjet ne jug te vendit

Raiffeisen Bank në Shqiperi duke pare situaten e rende te familjeve te demtuara nga permbytjet ne jug te vendit vendosi ti bashkohet nismes se Qeverise Shqiptare per te kontribuar ne ndihme te ketyre familjeve. Duke qene nje banke qe... Lexo më shumë...

23 Feb 2015

Raiffeisen Bank prezanton te paren zone vetesherbimi ne vend

Raiffeisen Bank hap degen e pare Self Service ne Shqiperi duke krijuar nje zone vetesherbimi te dedikuar per te gjithe klientet e saj. Eshte hera e pare qe nje dege e tille hapet ne Shqiperi.

Raiffeisen Bank,... Lexo më shumë...

13 Feb 2015

Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank ne Shqiperi, Z. Christian Canacaris zgjidhet Kryetar i Shoqates Shqiptare te Bankave

12 shkurt 2015 - Asambleja e Anëtarëve të Shoqatës Shqiptare të Bankave zhvilloi në datë 11 shkurt 2015 mbledhjen e radhës, në të cilën sipas statutit, u mbajtën zgjedhjet për Kryetarin e ri të Shoqatës.<... Lexo më shumë...

23 Dec 2014

Raiffeisen Bank nderohet me çmimin “Bleta e Arte” per pergjegjesine sociale te korporates

Raiffeisen Bank eshte nderuar me cmimin “Bleta e Arte” per pergjegjesine sociale per kontributin e saj ne permiresimin e jetes se komunitetit nepermjet mbeshtetjes se projekteve me karakter social si dhe ato ne sektorin e arsimit, shendetesise e mjedisit... Lexo më shumë...

19 Dec 2014

Europa Qendrore ne rruge te shpejte

Tirane, 17 Dhjetor 2014

- EQ tregon rezistence ndaj rritjes se dobet ne Rusi dhe zonen e euros

 

Imazhi ne Evropen Qendrore dhe Lindore (EQL) vazhdon te jete mjaft i ndryshem, me rajonin e Evropes... Lexo më shumë...

21 Nov 2014

Mjedis i veshtire ne nente muajt e pare te 2014: RBI me nje fitim te konsoliduar prej 225 milion Euro

Viene, 20 Nentor 2014

 

Mjedis i veshtire ne nente muajt e pare te 2014: RBI me nje fitim te konsoliduar prej  225 milion Euro

Te ardhurat neto nga interesat rriten 4.2 per qind ne 2,894 milion € nga... Lexo më shumë...

10 Nov 2014

Raiffeisen Bank Sponsor Gjeneral i Forumit te Investimeve Angli – Shqiperi

Raiffeisen Bank ishte Sponsor Gjeneral i Forumit te Investimeve Angli-Shqiperi. Ky forum mblodhi ne Londer perfaqesues te rendesishem te biznesit shqiptar dhe atij britanik per te identifikuar rruget dhe mundesite e bashkepunimit, te investimeve dhe te komunikimit te ndersjelle.<... Lexo më shumë...

27 Oct 2014

RZB kalon qarte testin e stresit te Bankes Qendore Europiane

 

- Kapitalizim i mjaftueshem ne te dy skenaret
- Rezultatet konfirmojne model te fuqishem biznesi
- Vetem rregullime te vogla te Rishikimit te Cilesise se Aseteve (AQR)

Grupi RZB (Raiffeisen Zentralbank Österreich AG... Lexo më shumë...

30 Sep 2014

Raiffeisen Bank feston 10-vjetorin e saj ne Shqiperi

Raiffeisen Bank ne Shqiperi festoi 10 - vjetorin e saj ne nje event gala ne ambjentet e Pallatit te Brigadave me prezencen e klienteve, miqve dhe te ftuarve te tjere. Ne kete event gala nderuan me pjesemarrjen e tyre, Drejtori... Lexo më shumë...

26 Sep 2014

Presidenti i Fondacionit Stepic Charity mbeshtetur nga Raiffeisen Bank International viziton Qendren e Kujdesit Ditor per femijet me aftesi te kufizuara ne Fushe-Kruje

Caritas Shqiptar  me mbeshtetjen financiare te dhene nga Fondacioni H.STEPIC Charity ne  Europen Lindore-Qendrore, ka mundesuar hapjen e Qendres se Kujdesit Ditor ne Shtator 2010, per 35 femije dhe te rinj me aftesi te kufizuara ne Arrameras,Fushe-Kruje.... Lexo më shumë...

25 Sep 2014

Zhvillimet divergjente te politikave ekonomike dhe monetare ne te dy anet e Oqeanit Atlantik

 

- Zona Euro: Rritja ekonomike vuan nga mungesa e reformave dhe konflikteve gjeopolitike
- Bankat Qendrore: Fed fillon rritjen e normes  ne vitin 2015, BQE mbetet e shtrire
- EUR / USD: dollari mbetet ne ngritje... Lexo më shumë...
21 Aug 2014

RBI: Fitimi i konsoliduar rritet me 24.4 per qind nga viti ne vit ne € 344 milion

- Te ardhurat nga interesi neto rriten me 6.4 per qind nga viti ne vit ne € 1,954 milion (HY/2013: € 1,836 milion)
- Te ardhurat operative ulen me 2.4 per qind ne € 2,747 milion (HY/2013: € 2,813 milion)
- Shpenzimet e pergjithshme administrative ulen me 6.1... Lexo më shumë...
11 Jul 2014

EQL kryeson valen globale te likuiditetit

Vjene

• Austria: rritje e dobet ekonomike per shkak te reformave te prapambetura
• Dinamika e mire e PBB dhe inflacioni i ulet ne pjesen me te madhe te vendeve te EQ dhe EJ
• Tregjet reagojne me... Lexo më shumë...

01 Jul 2014

Politika monetare në udhëkryq

 

-  Zona Euro: inflacion te ulet, por nuk ka rrezik per deflacion
-  Bankat qendrore: Fed ne frena, BQE godet gazin
-  EUR / USD: Euro nen presion
-  Fitimet potenciale... Lexo më shumë...
19 Jun 2014

Raiffeisen Bank inauguron permendoren e At Zef Pllumit ne Shengjin

Raiffeisen Bank ka mbeshtetur iniciativen e Komunes Shengjin per  ngritjen e permendores se Klerikut te madh dhe njeriut te urte te letrave, At Zef Pllumbi. Permendorja, e cila u realizua me rastin e  90 vjetorit te lindjes se... Lexo më shumë...

03 Jun 2014

Raiffeisen Bank inauguron Qendren e pare te Sherbimeve per femijet me Sindromen Down

Raiffeisen Bank vijon mbeshtetjen e saj per projektet sociale. Kete rradhe me kontributin e saj Raiffeisen Bank ka bere te mundur rikonstruksionin e ambjenteve te reja te Fondacionit Down Syndrome Albania dhe Qendres se Saj te Sherbimeve per femijet,... Lexo më shumë...

22 May 2014

RBI me fitim te konsoliduar prej 161 milion € (plus 2.5 perqind) ne tremujorin e pare te 2014

- Te ardhurat nga interesi neto rriten me 13.2 perqind nga viti ne vit ne  979 milion € ( Q1 2013 : 865 milion € )
- Te ardhurat operative (pa perfshire humbjet dhe taksat bankare) praktikisht te qendrueshme ne 1,345 milione € ( Q1 2013 : 1,346 milion €)
- Shpenzimet e... Lexo më shumë...
17 May 2014

Raiffeisen Bank sponsorizon aktivitetin “Nje dite si gjithe femijet e tjere” ne diten Nderkombetare te Jetimeve

Raiffeisen Bank ishte sponsor general i aktivitetit “Nje dite si gjithe femijet e tjere”, organizuar nga Shoqata e Gjimnastikes Artistike Aerobike. Ky aktivitet u organizua me rastin e 20 Majit, Dites Nderkombetare te Jetimeve. Ne kete aktivitet masiv sportivo – artistik... Lexo më shumë...

15 May 2014

Raiffeisen Bank dhuron 20 kompjutera per Shtepine e Femijes “Zyber Hallulli” ne Tirane

Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank, Christian Canacaris se bashku me Ministren Milena Harito kane dhuruar 20 kompjutera  per Shtepine e Femijes Zyber Hallulli ne Tirane.

Z. Canacaris ne fjalen e tij pershendetese ne kete aktivitet qe... Lexo më shumë...

14 May 2014

Raiffeisen Bank sponsorizon uniformat e reja te punonjesve te kujdesit shendetesor te QSUT

Raiffeisen Bank vijon mbeshtetjen e saj ne sektorin e shendetesise. Pas dhurimit te materialeve spitalore per Repartin e Onkologjise prane QSUT, kete rradhe ka mundesuar uniformat e reja per sherbimin infermieror dhe ate mbeshtetes te QSUT.

Ne... Lexo më shumë...

14 Apr 2014

Perditesim per Vulnerabilitetin e OpenSSL (HeartBleed)

Javen e shkuar, me shume mundesi keni degjuar per lajmin me te fundit , qe afektoi pjesen me te madhe te internetit, Vulnerabiliteti "HeartBleed".
HeartBleed eshte nje problem i mekanizmit te kriptimit (shifrimit te te dhenave) qe perdoret per... Lexo më shumë...

27 Mar 2014

RBI me fitim te konsoliduar prej 557 milion €  banka me fitimprurese e Austrise per here te katert

- Te ardhurat neto nga interesi rriten me 7.4 perqind nga viti ne vit ne 3,729 milion € (2012: 3,472 milion €)
- Te ardhurat operative (pa perfshire humbjet nga te mirat dhe taksat bankare) rriten me 8.2 per qind ne 5,729  milion € (2012: 5,297  milion €)
... Lexo më shumë...
14 Jan 2014

Raiffeisen Bank sponsorizon rikonstruksionin e Zyres se Punes ne Tirane

Tirane

Raiffeisen Bank ne bashkepunim me Ministrine e Mireqenies Sociale dhe Rinise si dhe Sherbimin Kombetar te Punesimit ka financuar rikonstruksionin e plote te se pares Zyre Moderne te Punesimit ne Tirane. Ky projekt u realizua me... Lexo më shumë...

10 Jan 2014

Viti 2014 shenon rimekembje te rritjes ekonomike

Vjene

- Austria kapercen thatesiren ​​ekonomike
- Rimekembje e shpejte ne Evropen Qendrore dhe Lindore: Evropa Qendrore udheheq per sa i perket rritjes ekonomike
- SHBA: Fed fillon normalizimin e politikes fiskale
- ... Lexo më shumë...
17 Dec 2013

Raiffeisen Bank financon mbjelljen e 390 pemeve ne bashkepunim me Bashkine e Tiranës

Raiffeisen Bank ka sponsorizuar mbjelljen e 390 pemeve ne bashkepunim me Bashkine e Tiranes. Me kete rast, sot ne parkun e Liqenit Artificial u organizua nje ceremoni ne te cilen ishin te pranishem Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen... Lexo më shumë...

16 Dec 2013

Alpinistët shqiptarë synojnë ngjitjen në një tjetër maje të botës në kuadrin e nismës për të ngjitur majën më të lartë të sejcilit kontinent të rruzullit tone

Raiffeisen Bank dhe Vodafone Albania  mundësojnë udhëtimin dhe ngjitjen e flamurit shqiptar në majën Aconcagua


Tiranë 11 Dhjetor 2013: Sot në ditën ndërkombëtare dedikuar malit, Banka më e madhe e Shqip... Lexo më shumë...

11 Dec 2013

Raiffeisen Bank Sponsorizon Blerjen e Materialeve Spitalore

Tirane

Raiffeisen Bank Sponsorizon Blerjen e Materialeve Spitalore
për Diagnostikimin e të Sëmurëve dhe Nevojat e Klinikës Onkologjike në QSUT

          ... Lexo më shumë...

27 Nov 2013

RBI me fitim te konsoliduar prej 411 milion EUR ne nente muajt e pare te ketij viti

• Te ardhurat neto nga interesi rriten me 7.0 per qind ne 2,776  milion Euro ( Q3 2012: 2,596 milion EUR )
• Marzhi neto nga interesat rritet 48 pike baze nga viti ne vit ne 3.08 per qind
• Te ardhurat neto nga tarifat dhe komisionet... Lexo më shumë...

26 Sep 2013

Rimekembja ekonomike: permiresohen parashikimet

Viene, 26 Shtator 2013

• Permiresohen parashikimet e GDP per 2013 dhe 2014
• Trendi i Yield-it ndryshon ne SHBA dhe Eurozone
• Tregjet ne Zhvillim te Obligacioneve: Rikuperimi pas shitjeve
• Mjedis i mire per investimet ne burse


... Lexo më shumë...

22 Aug 2013

Raiffeisen Bank International me fitim te konsoliduar prej 277 milion € ne gjysmen e dyte te 2013

Viene, 22 Gusht 2013

• Te ardhurat neto nga interesi rriten me 4.2 per qind ne 1,836 milion € (gjashte mujori i I i 2012: 1,762 milion €)
• Te ardhurat neto nga komisionet dhe tarifat rriten me 9.0 per qind ne  785 milion € (gjashte mujori i... Lexo më shumë...

16 Jul 2013

Raiffeisen Bank, sponsorizime ne Gjirokaster dhe Sarande

Gjirokaster -Sarande

Raiffeisen Bank sponsorizon rikonstruksionin e shetitores dhe te  qendres se informimit turistik ne Gjirokaster. Drejtorit te Pergjithshem te Raiffeisen Bank, Z. Christian Canacaris i jepet titulli “Qytetar nderi” i qytetit te Gjiroakstres.

... Lexo më shumë...

11 Jul 2013

Raiffeisen Bank ne mbeshtetje te atyre qe nuk u tremben sfidave

Raiffeisen Bank ka sponsorizuar nje tjeter arritje te alpinisteve shqiptare. Pas ngjitjes me sukses te majes me te larte te botes, malit Everest, nje ekip me tre alpiniste shqiptare të Shoqatës Bjeshkatarë dhe Alpinistë Tirana, ndermori... Lexo më shumë...

04 Jul 2013

Tregjet financiare te Evropes Qendrore dhe Lindore te influencuara nga debati i likuditetit global

Viene, 4 Korrik 2013


Tregjet financiare te Evropes Qendrore dhe Lindore te influencuara nga debati i likuditetit global

• Rritja e GDP ne 2013, me e dobeta qe nga viti i krizes 2009
• Performance mikse ne bursat e... Lexo më shumë...

26 Jun 2013

Ekonomi ne vend te likuiditetit si nxites kryesor

Viene, 27 Maj 2013

• GDP ne Eurozone do te arrije zonen e rritjes ne Q4, pritet nje rritje midis 1 dhe 1.5 per qind ne 2014
• Eurozona ne rrugen e saj drejt daljes nga recesioni
• SHBA planifikojne te dalin nga... Lexo më shumë...

07 Jun 2013

Karl Sevelda caktohet Drejtori i ri Ekzekutiv i Raiffeisen Bank International

Viena

• 15 vjet me banken, qe nga viti 2010 Zevendes Drejtor Ekzekutiv
• Shprehje e besimit ne emer te Bordit Mbikeqyres dhe konfirmim i strategjise se biznesit
• Johann Strobl eshte Zevendes Drejtor i ri Ekzekutiv


... Lexo më shumë...

06 Jun 2013

Raiffeisen Bank nderohet me çmimin “Banka me e Mire e Huaj” ne Shqiperi nga EMEA Finance

Viene

-  "Banka me e Mire” i jepet  Austrise dhe  Bosnie - Hercegovines
-  “Banka me e Mire e Huaj” ne Shqiperi, Rumani dhe Rusi
-  “Banka me e Mire e... Lexo më shumë...
28 May 2013

RBI me fitim te konsoliduar prej 157 milion € ne tremujorin e pare te 2013

Viene,

• Te ardhurat neto nga interesat ne 865 milion € (Q1 2012: 875 milion €)
• Te ardhurat neto nga tarifat dhe komisionet u rriten me 8 per qind ne 375 milion € (Q1 2012:  346 milion €)
• Te ardhurat operative u rriten me 0.5 per qind... Lexo më shumë...

13 May 2013

Sektori Bankar ne Evropen Qendrore dhe Lindore: angazhimi do te shperblehet

Stamboll/Vjena

• Bankat ne EQL tejkalojne ato ne Eurozone
• Perfitueshmeri e larte per te dytin vit rradhazi
• Norma e agreguar e kredive me problem ne EQL ne nivelin 10.1per qind
• Renditja e bankave kryesore... Lexo më shumë...

10 Apr 2013

Alternativa më e re e Pagesave me Celular në Shqipëri

M-Pay ofron tashmë kryerjen e pagesave nga telefoni celular

M-Pay sh.p.k, subjekt financiar jo bankar i licencuar nga Banka e Shqipërisë, njofton hedhjen në treg të Shërbimit MPAY, alternativa e fundit e llojit... Lexo më shumë...

27 Mar 2013

Raiffeisen Bank nderohet me çmimin Banka me e mire ne Shqiperi nga Global Finance

•Raiffeisen Bank International merr çmimin CEE per te shtatin vit ne rradhe
•Çmimi “Banka me e Mire” shkon gjithashtu edhe per 5 banka te rrjetit ne Shqiperi, Bosnie dhe Hercegovine, Kosove, Rumani dhe Serbi

Raiffeisen Bank International... Lexo më shumë...

22 Jan 2013

Raiffeisen Bank ofron tashme per bizneset sherbimin e pranimit te pagesave me karta ne internet

Raiffeisen Bank Shqipëri njofton lançimin e shërbimit të pranimit të pagesave me karta në Internet. Raiffeisen Bank është banka e parë në tregun vendas që e ofron një shërbim të tillë.

Ky sh... Lexo më shumë...

30 Nov 2012

RBI fitimi para takses me shume se 1 miliarde euro per tre tremujoret e pare te 2012

- Te ardhurat neto nga interesat  2,596 milion € (renie 4.7 per qind nga viti ne vit)
- Te ardhurat operative 3,885 millon € (renie 5.2 per qind nga viti nr vit)
- Shpenzimet e pergjithshme administrative u rriten me 2,336 milion €  (rritje 2.2... Lexo më shumë...
30 Nov 2012

The Banker nderon Raiffeisen Bank ne Shqiperi si Banka e Vitit ne vend

"The Banker", revista e mirenjohur e "Financial Times LTD", nderoi Raiffeisen Bank International AG (RBI) me cmimin "Banka e Vitit” ne Evropen Qendrore dhe Lindore dhe ne pese vende. Keto çmime u prezantuan ne nje ceremoni ne Londer.

Lexo më shumë...
16 Oct 2012

“Raiffeisen Invest Euro”, fondi me i ri i krijuar nga Raiffeisen Invest do te ofroje nje mundesi te re investimi ne Euro, per publikun shqiptar

Raiffeisen Invest Albania (RIAL), Shoqeria Administruese e licensuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare per Administrimin e Fondeve te Investimit dhe Pensionit ka prezantuar sot ne nje konference per shtyp fondin e ri te investimit te quajtur Raiffeisen Invest Euro.... Lexo më shumë...

28 Sep 2012

EQL mbetet motori i rritjes Evropiane pavaresisht ngadalesimit

- EQL me nje rritje te PBB-se prej 2.4 perqind ne 2012- PBB ne Eurozone tkurret ne minus 0.5 per qind ne 2012
- Ne drejtim te reformave, EQL kryeson Eurozonen periferike

“Ne jemi deshmitare qe Europa Qendrore dhe Lindore ... Lexo më shumë...

29 Aug 2012

Fitimi i konsoliduar i Raiffeisen Bank International ne gjysmen e pare te vitit 2012 rritet me 13.9 per qind ne 701 milion €

- Provigjionet neto per humbjet nga kredite e keqija bien lehte ne 400 milion Euro ( poshte 1.3 per qind nga viti ne vit)
- Fitimi para taksave permiresohet ne 927 milion Euro (mbi 5.6 per qind nga viti ne vit)
- Fitimi... Lexo më shumë...
05 Jul 2012

Evropa Qendrore dhe Lindore sfidon turbulencat ne eurozone

- GDP ne EQL pritet te rritet me 2.6 per qind ne 2012 – eurozona pritet te tkurret me 0.3 per qind
- Parashikimi per rritje te GDP per Austrine ne 0.7 per qind ne 2012

"Evropa Qendrore dhe Lindore (EQL) deri tani... Lexo më shumë...

06 Jun 2012

Sektoret Bankare te Evropes Qendrore dhe Lindore: performance e mire edhe ne kohe sfide

- Sektoret Bankare te EQL kane rritje ne perfitueshmeri edhe ne vitin 2011
- Tregjet me rritje te larte Rusia, Polonia, Republika Çeke, Sllovakia, Rumania, Serbia dhe Shqiperia me performance te mire ne vitin 2011
- Rritja e kredise ne... Lexo më shumë...
24 May 2012

Raiffeisen Bank International dyfishon fitimin dhe rrit ndjeshem normen e kapitalit

- Te ardhurat neto nga interesat te qendrueshme ne  € 875 milion (Q1 2011: € 884 milion)
- Te ardhurat operative ulen lehte me 3.4 per qind ne € 1,295 millon (Q1 2011: € 1,341 milion)
- Shpenzimet e pergjithshme administrative mbeten te pandryshuara ne € 753 milion (Q1 2011: € 753 milion)... Lexo më shumë...
23 May 2012

Raiffeisen Bank ndihmon ne transportin e dy vajzave te plagosura per ne Austri

Raiffeisen Bank ne Shqiperi shpreh ngushullimet me te sinqerta per 13 viktimat e aksidentit tragjik qe ndodhi  dy dite me pare ne Himare dhe veçanerisht per familjaret e tyre.

Raiffeisen Bank se bashku me Ambasaden Austriake... Lexo më shumë...

25 Apr 2012

Raiffeisen Bank ne Shqiperi nderohet me çmimin “Banka me e Mire” ne Shqiperi nga EMEA Finance

Raiffeisen Bank International AG (RBI) u nderua me titullin prestigjoz “Banka me e Mire ne EQL dhe CIS” nga revista EMEA Finance gjate ceremonise “Çmimet Bankare Evropiane 2011”. Veç kesaj, RBI-se ju dha titulli “Banka me e Mire ne Austri”... Lexo më shumë...

04 Apr 2012

Global Finance : Raiffeisen Bank, Banka me e Mire ne Shqiperi

- Raiffeisen Bank International merr çmimin CEE per te gjashtin vit ne rradhe
- Çmimi “Banka me e Mire” shkon gjithashtu edhe per 5 banka te rrjetit ne Shqiperi, Bjellorusi, Rumani, Serbi dhe Sllovaki.

Raiffeisen Bank International AG ... Lexo më shumë...

22 Feb 2012

Raiffeisen Bank International shenon nje fitim para takses afro 1.4 miliarde Euro ne 2011 rezultate paraprake

Rezultatet paraprake per vitin financiar 2011, te cilat bazohen ne shifra te paaudituara, prezantojne nje tablo pozitive per Raiffeisen Bank International AG (RBI) ne nje mjedis kerkues. Me nje te ardhur neto nga interesat qe ishte afro 2.5 per qind me... Lexo më shumë...

08 Feb 2012

Raiffeisen Bank prezanton Raiffeisen Invest, nje menyre te re investimi ne Shqiperi

Raiffeisen Bank ka prezantuar sot ne nje konference per shtyp fondin e investimeve te quajtur Raiffeisen Invest, e cila eshte e para dhe e vetmja Shoqeri Administruese e licensuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare per Administrimin e Fondeve te... Lexo më shumë...

31 Jan 2012

Herbert Stepic nderohet me Dekoraten e Arte te Nderit per Sherbime ne Republiken e Austrise

- Prezantim nga Presidenti Federal Heinz Fischer me propozimin e Ministres Federale te Financave, Maira Fekter
- Vleresim per angazhimin nderkombetar te RBI dhe punen kerkimore ne Evropen Qendrore dhe Lindore

 

Sot ne nje... Lexo më shumë...

19 Jan 2012

Raiffeisen Bank sponsorizon rikonstruksionin e salles se koncerteve dhe dhuron nje piano per shkollen e muzikes “Prenk Jakova” ne Shkoder

Raiffeisen Bank ka sponsorizuar rikonstruksionin e plote te salles se koncerteve te shkolles se muzikes “Prenk Jakova” ne Shkoder. Gjithashtu ne bashkepunim me Energji Ashta kane bere te mundur edhe dhurimin e nje pianoje per kete shkolle ne kuadrin... Lexo më shumë...

11 Jan 2012

Zhvillimet ne Evropen Qendrore dhe Lindore reflektojne lekundjet ne eurozone

- GDP reale ne Evropen Qendrore dhe Lindore (EQL) do te rriten me 2.0 per qind ne 2012, ndersa eurozona do te perballet me nje renie ekonomike prej -0.1 per qind
- Austria priret te shenoje nje renie te GDP me 0.5... Lexo më shumë...
11 Dec 2011

Shqiptarët e parë në Everest falë Vodafone Albania dhe Raiffeisen Bank

Vodafone Albania dhe Raiffeisen kanë rënë dakord të sponsorizojnë ekipin e parë shqiptar që do të përpiqet  për të ngjitur majën më të lartë të botës në 100 vjetorin e Pavarësise së vendit.<... Lexo më shumë...

08 Dec 2011

Raiffeisen Bank nderohet me Çmimin e Filantropise per Kontributin ne nivel lokal

Raiffeisen Bank mori Çmimin e Filantropise per Kontributin ne nivel lokal ne nje ceremoni te organizuar ne 7 Dhjetor per ndarjen “Çmimeve të  Filantropisë 2011”.

Ky çmim  iu dorezua Z. Christian Canacaris, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Bank... Lexo më shumë...

24 Nov 2011

Raiffeisen Bank International, fitimi para tatimit per nente muajt e pare te vitit 2011 kapercen 1 miliard Euro

- Fitimi para tatimit rritet3.5 oer qind nga viti ne vit ne 1,032 milion Euro (1-9 2010: 997 milion Euro)
- Fitimi i konsoliduar bie me 4.8 per qind ne 745 milion Euro (1-9 2010: 783 milion Euro)
- Te ardhurat tregtare neto rriten 13.5 per... Lexo më shumë...
18 Nov 2011

Raiffeisen Bank lançon sherbimin me te ri te bankingut elektronik – Mobile Banking

Raiffeisen Bank ne Shqiperi ka lançuar sot ne nje konference per shtyp sherbimin me te ri elektronik –Mobile Banking. Ky eshte kanali me i ri qe Raiffeisen Bank po i shton paketes egzistuese te sherbimeve eletronike  Raiffeisen... Lexo më shumë...

08 Nov 2011

Raiffeisen Research shikon potencial rritjeje te vazhdueshme ne sektorin bankar te Evropes Qendrore dhe Lindore nen nje model te ri konvergjence

- Perspektive e favorshme rritjeje per tregjet bankare qe perfaqesojne 80 per qind te aseteve totale ne EQL
- Rritje e pershpejtuar e volumit te kreditimit ne 2010 dhe ne gjysmen e pare te 2011
- Ngadalesimi ekonomik global sugjeron maturi... Lexo më shumë...
01 Nov 2011

Raiffeisen Bank sponsorizon Misionin e Keshillit te Biznesit Kanada-Shqiperi ne Tirane

Raiffeisen Bank ne Shqiperi ishte nje nga sponsorat e Misionit te Keshillit te Biznesit Kanada-Shqiperi ne Tirane. Ky aktivitet u organizua ne datat 1 dhe 2 Nentor ne Hotel Tirana International. Qellimi i ketij aktiviteti ishte te promovonte tregetine dhe investimet... Lexo më shumë...

10 Oct 2011

Deklarate e Raiffeisen Bank International ne lidhje me njoftimin e sotem te Erste Group

Si rezultat i pyetjeve te shumta nga tregu si rrjedhoje e njoftimit te bere nga Erste Group, Raiffeisen Bank International AG (RBI) deshiron te leshoje  deklaraten e meposhtme:

- Borxhi qeveritar i RBI per vendet periferike te... Lexo më shumë...
29 Sep 2011

Kriza e borxhit Evropian dominon tregjet globale

- Parashikimi i rritjes se GDP ne eurozone ulet me 0.2 per qind per vitin 2012
- Risku per renie ekonomike ne eurozone mbetet i larte
- Inflacioni ulet ne me pak se 2 per qind
- Rritja ne tregjet... Lexo më shumë...
19 Sep 2011

Raiffeisen Bank, Sponsor Zyrtar i Forumit te pare te Investimeve SHBA-Shqiperi

Berisha fton investitoret amerikane ne Shqiperi

Raiffeisen Bank ishte Sponsor Zyrtar i Forumit te pare te Investimeve SHBA Shqiperi i organizuar ne New York. Eshte hera e pare qe ky aktivitet organizohet ne SHBA dhe u shfaq... Lexo më shumë...

15 Jul 2011

Raiffeisen Bank International kalon stress test-in organizuar ne te gjithe vendet e Bashkimit Evropian

- Raporti i kapitalit Core Tier 1 do të jetë 7.8 për qind në bazë të skenari te stress testit te modelit  te pafavorshem
- Rezultati edhe mbi 5 për qind të kapitalit bazë të vendosur nga ABE
... Lexo më shumë...
08 Jul 2011

Raiffeisen Bank merr çmimin Banka me e Mire nga Euromoney

Per te shtatin vit radhazi, Euromoney, revista mujore lider ne bote per bankingun global dhe tregjet financiare e te kapitalit, ka zgjedhur Raiffeisen Bank ne Shqiperi si “Banka me e Mire” ne vend. Banka u ble nga Raiffeisen Bank... Lexo më shumë...

06 Jul 2011

Diferencimi dhe përmirësimi i vendeve të Evropës Qendrore dhe Lindore për t’u zgjeruar në të gjithë rajonin në vitin 2012

- Rajonet e Evropës Qendrore dhe Lindore me një rritje reale të PBB prej 3.8 përqind në 2011
- Rekomandimet per “Blerje” në tregun e kapitalit për Rusinë dhe vendet e Evropës Jugore dhe Lindore
-... Lexo më shumë...
04 Jul 2011

Raiffeisen Bank ne Shqiperi nderohet me çmimin Banka me e Mire e Huaj ne Shqiperi 2010 nga EMEA Finance

Raiffeisen Bank ne Shqiperi ka marre çmimin “Banka me e Mire e Huaj” ne vend per vitin 2010. Eshte nje nder qe EMEA Finance nderon Raiffeisen Bank me kete çmimin prestigjoz.

Gjate ceremonise “Europe Banking Awards 2010” qe u... Lexo më shumë...

30 Jun 2011

Greqia – Shpata e Demokleut varet mbi tregjet financiare

- Rritja e interesave në eurozonë me ndryshime të shumta në 2011; rritja mesatare prej 2 përqind e PBB
- Kriza e borxhit Grek si “provë” për eurozonën
- Të dhënat makro dhe rezultatet e korporatave... Lexo më shumë...
29 Jun 2011

Raiffeisen Bank, sponsor gjeneral ne lojrat e XXX-ta Olimpike Verore “Londer 2012”

Ne fjalen qe mbajti Z. Stavri Bello, Sekretar i Pergjithshem i KOKSH perpara firmosjes se kontrates, vuri në dukje faktin se jemi gati nje vit para fillimit të Lojërave të XXX-ta Olimpike Verore “Londër 2012”  dhe KOKSH... Lexo më shumë...

29 Jun 2011

Raiffeisen Leasing ne Shqiperi feston 5 vjetorin e krijimit te saj

Raiffeisen Leasing ne Shqiperi festoi 5 vjetorin te Merkuren 29 Qershor se bashku me klientet, miqte, perfaqesuesit nga Bordi dhe Raiffeisen Bank ne Shqiperi.

“Ne vetem 5 vjet kompania ka ecur me shpejtesi ne te gjitha sfidat te cilat mund... Lexo më shumë...