Raiffeisen Bank nderohet me çmimin “Banka me e Mire ne Shqiperi” nga Euromoney


23.12.2014

Banka me e mire ne Shqiperi

Euromoney, revista lider ne bote per bankingun global dhe tregjet financiare e te kapitalit, ka zgjedhur Raiffeisen Bank ne Shqiperi si “Banka me e Mire” ne vend per te gjashtin vit ne rradhe. Banka u ble nga Raiffeisen International ne vitin 2004 dhe eshte banka me e madhe ne Shqiperi me nje bilanc total prej afro 2 miliarde Euro. “Ne 2009 Raiffeisen Bank forcoi pozicionin e saj te liderit ne treg nepermjet nje kombinimi te rritjes organike dhe shkurtimit te kostove”, thote revista prestigjoze Euromoney.

“Ne jemi shume krenare qe revista e mirenjohur Euromoney ka zgjedhur perseri Raiffeisen Bank si Banken me te Mire ne vend dhe kemi shume besim qe do te vazhdojme te rritemi dhe te perballemi me sfidat e te ardhmes ashtu siç kemi bere deri tani. Raiffeisen Bank ne Shqiperi ka treguar rritje gjate vitit 2009 pavaresisht krizes ekonomike dhe vazhdon te jete ne vend te pare ne te gjithe treguesit kryesore te performances”, tha Z. Oliver J. Whittle, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Bank ne Shqiperi.

Euromoney nderoi gjithashtu me çmime edhe dy bank ate tjera te rrjetit Raiffeisen; Raiffeisen Zentralbank Österreich AG si ""Banka me e Mire ne Austri"" dhe Raiffeisen Bank Aval si “Banka me e Mire ne Ukraine”.

******

Euromoney eshte nje nga revistat lider ne bote per bankingun global dhe tregjet financiare e te kapitalit. Çmimet e dhena prej saj, tani ne vitin e 19-te, vleresojne institucionet financiare me perfomancen me te mire ne çdo treg financiar dhe sektor produktesh si dhe bankat lider ne me shume se 100 vende.

Raiffeisen Bank ne Shqiperi eshte banka me e madhe ne vend dhe ze vendin e pare ne te gjithe treguesit kryesore te performances. Baza e saj e aseteve eshte afro 2 miliarde Euro dhe ka nje rrjet prej 102 degesh neper te gjithe vendin. 180 ATM, 1200 terminale POS dhe një ekip specialistësh të shitjeve direkte i sigurojnë Bankës një rrjet gjithpërfshirës shpërndarjeje gati 3 here me te madh se konkurenti i saj me i afert.

Per informacione te metejshme ju lutem kontaktoni:

Viola Smaja

Drejtore per Mardheniet me Publikun

[email protected]

Tel: +355 4 275 588 Ext: 2688

Raiffeisen Bank