Nje vit rekord per Raiffeisen-Leasing International ne 2007


17.3.2008

Raiffeisen-Leasing International (RLI) – kompania qe zoteron rrjetin e Raiffeisen Leasing ne Evropen Qendrore dhe Lindore, ne te cilen Raiffeisen International Bank-Holding AG zoteron 75 per qind te aksioneve Raiffeisen-Leasing, Austria, u be nje nga aktoret me te rendesishem te rajonit gjate vitit 2007. Raiffeisen Leasing International arriti rezultate record gjate vitit 2007. Ne krahasim me 2006, volume I bizneseve te reja u rrit me 54% ne 2,995 milion EUR. Me nje rritje ne bizneset e reja me me shume se 1 miliarde EUR, RLI pati rritjen me te madhe ne te gjithe kompanite perendimore leasing ne rajonin e Evropes Qendrore dhe Lindore. Asetet u rriten me 49% ne 4,610 milion EUR. “Ky hvillim reflekton kerkesen ne rritje dhe te vazhdueshme per produkte leasing ne rajon. Ne jemi te pozicionuar mjaft mire mbi te gjithe ne ato tregje ku ende ka shume per te bere”, komentoi Peter Lennkh, anetar i Bordit Drejtues te Raiffeisen International, pergjegjes per biznesin leasing.

Me fillimin e biznesit operativ ne Moldavi disa muaj me pare, RLI tani operon me 17 filiale ne 16 tregje. Mbulimi me i gjere i tregut per te gjitha bizneset aktive te leasing-ut ne rajon u arrit fale rritjes se paster organike, psh. Pa blere kompani te tjera. Kompania eshte lider i tregut ne Shqiperi, Bjellorusi dhe Ukraine. Me tej, ne 6 tregje ne Poloni, Sllovaki, Bosnje dhe Hercegovine, Serbi, Kroaci dhe Bullgari, kompania eshte nje nga 3 kompanite kryesuese te leasing-ut ne vend. Gjithashtu eshte kompania lider e leasing-ut nderkombetar ne Rusi.