Presidenti i Fondacionit Stepic Charity mbeshtetur nga Raiffeisen Bank International viziton Qendren e Kujdesit Ditor per femijet me aftesi te kufizuara ne Fushe-Kruje


26.9.2014

Raiffeisen Bank ne Shqiperi festoi 10 - vjetorin e saj ne nje event gala ne ambjentet e Pallatit te Brigadave me prezencen e klienteve, miqve dhe te ftuarve te tjere. Ne kete event gala nderuan me pjesemarrjen e tyre, Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank International, Z. Karl Sevelda, Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank ne Shqiperi, Z. Christian Canacaris, Zevendes Kryeministri i Shqiperise, Z. Niko Peleshi, Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtise dhe Sipermarrjes, Z. Arben Ahmetaj, Zv. Ministri i Financave. Z. Erjon Luci si dhe personalitete te tjere te institucioneve publike e financiare ne vend, sipermarrjeve te ndryshme ne Shqiperi, etj.

Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank International, Z. Sevelda vlerësoi në fjalën e tij përshëndetëse se në këto 10 vite të aktivitetit te saj neShqiperi,  Raiffeisen Bank ka pasur mundesine te kontribuoje ne zhvillimin e metejshem ekonomik te vendit. “ Ne synojme t’u ofrojme klienteve tane ne Shqiperi  te njejtat standarde sherbimi  te nivelit te larte si ato ne vendet e tjera Evropiane.  Momente te rendesishme te ketij zhvillimi ekonomik jane mbeshtetja qe FMN dha se fundmi si dhe marrja zyrtarisht e statutusit kandidat per ne BE. Ne jemi krenare qe jemi pjese e ketij transformimi, jo vetem si nje banke por edhe si partner”, theksoi Sevelda.

Gjithashtu Z. Sevelda shprehu vleresimin dhe mirenjohjen per te gjithe klientet dhe partneret e biznesit  per bashkepunimin dhe mbeshtetjen e tyre dhe siguroi edhe nje here qe Raiffeisen Bank do te vazhdoje bashkepunimin dhe kontributin e saj ne zhvillimin e metejshem te tregut bankar shqiptar.

Zv. Kryeministri i Shqiperise, Z. Niko Peleshi pershendeti te pranishmit ne emer te Qeverise Shqiptare dhe shprehu mirenjohjen e saj per te gjithe mbeshtetjen dhe kontributin  qe Raffeisen Bank I ka dhene ekonomise  shqiptare dhe zhvillimit te saj si dhe tregut bankar ne Shqiperi.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtise dhe Sipermarrjes, Z. Arben Ahmetaj ne fjalen e tij vleresoi rolin e rendesishem qe Raiffeisen Bank ka pasur ne zhvillimin ekonomik te vendit, ne nxitjen e investimeve te huaja si dhe ne mbeshtetjen e iniciativave te qeverise ne sektoret strategjike.

Ndersa Zevendes  Minstri i Financave Z. Erjon Luci, i cili pershendeti te pranishmit ne emer te Ministrise se Financave  nder te tjera tha: Është një kënaqësi e veçantë për mua të uroj bankën Raiffeisen në këtë 10 vjetor. Ajo që e bën këtë përvjetor të veçantë është fakti që ky privatizim shënoi një pikë kthese për sektorin bankar shqiptar. Dhe  ishte pikërisht ky privatizim strategjik që nxiti mobilizimin e një pjesë të madhe të kursimeve të qytetarëve shqiptar drejt sektorit privat duke dhënë një kontribut të rëndësishëm në rritjen ekonomike të vendit. Duke parë përpara, uroj që eksperienca pozitive e këtyre 10 viteve të vazhdojë edhe ne te ardhmen me rritjen e games se produkteve dhe sherbimeve per konsumatoret shqiptare.

                                                   **************************

Raiffeisen Bank, pjese e rrjtit Raiffeisen Bank International AG  është banka më e madhe ne; vend me rrjetin më të madh të degëve, të bankomateve dhe të POS-eve (point of sales).

Raiffeisen Bank International bleu Banken e Kursimeve në Shqipëri në 2004 dhe gjatë10 viteve të kaluara e ka transformuar plotësisht Bankën e vjetër Shtetërore në një bankë me shërbime të plota që i shërben të gjithë sektorëve të biznesit dhe klientëve individë. Me dhënien e kredisë klientëve korporate dhe ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, me trajnimin intensiv të stafit dhe ofrimin e produkteve të reja bankare, Raiffeisen Bank e ka përforcuar pozicionin e saj udhëheqës në treg, duke e sjelle sherbimin bankar ne Shqiperi ne nje nivel qe krahasohet me standardet Evropiane te shekullit te XXI-te. Raiffeisen Bank i shërben tashmë mbi 700,000 klientëve në Shqiperi.