Presidenti i Republikes i dorezon flamurin shqiptar ekipit olimpik


13.9.2008

Raiffeisen Bank eshte Ko-Sponsor gjeneral i Komitetit Olimpik Shqiptar ne Lojrat Olimpike “Pekin 2008”. Statusi i Raiffeisen Bank si Ko- Sponsor gjeneral ne kete aktivitet te rendesishem eshte nje vleresim i vlerave dhe mbeshtetjes qe nje biznes jep per eliten e sportit shqiptar dhe me gjere. Ne kete kuader gjate vitit 2008 i cili eshte quajtur viti Olipik, Raiffeisen Bank ka qene prezente ne te gjithe aktivitetet e organizuara nga KOKSH me rastin e Lojrave Olimpike “Pekin 2008”.

Aktiviteti me i rendesishem me kete rast ishte dorezimi i flamurit kombetar Ekipit Olimpik nga Presidenti i Republikes, Bamir Topi. Ne ceremonine e organizuar me kete rast ne Pallatin e Brigadave mori pjese edhe Drejtori i Pergjithshem i Raiffeisen Bank, Oliver Whittle. “Raiffeisen Bank eshte e lumtur qe eshte Ko-Sponsor gjeneral i KOKSH ne Lojrat Olimpike “Pekin 2008”. Meqenese ne jemi shume prane fillimit te ketij aktiviteti te nje rendesie globale une do te doja t’i uroja suksese Ekipit Olimpik Shqiptar. Sporti shqiptar si nje pjese shume e rendesishme e edukimit te brezit te ri do te vazhdoje te jete ne fokusin e mbeshtetjes se Raiffeisen Bank edhe ne te ardhmen”, tha Z. Whittle ne fjalen e tij.

Pjese e Ekipit Olimpik shqiptar ishte edhe nje pjesetar i stafit te Raiffeisen Bank, Taulant Stermasi me cilesine e trajnerit te atletes Klodiana Shala. Atletja ka marre pjese me trajnerin e saj Stermasi ne Lojrat Olimpike te Sidnejit 2000. Athines 2004, etj. Ekipi Olimpik Shqiptar perbehej nga 11 atlete dhe trajneret e tyre perkates te cilet performojne ne fusha te ndryshme si atletike, peshengritje, not, qitje, etj.