Publikohet sot raporti i Sektorit Bankar të EQL-së 2019


16.7.2019

Vienë,

  • Analistët e Raiffeisen e shohin sektorin bankar të EQL-së afër fitimit rekord, me një kthim të lartë të kapitalit në Evropën Qendrore (EQ), Evropën Juglindore (EJ) dhe Evropën Lindore (EL)

  • Republika Çeke dhe Kosova nga tregjet më fitimprurëse, Rumania, Hungaria dhe Ukraina tregjet më interesante fitim prurëse

  • Fitimi i sektorit bankar EQ / EJ në 13-14 miliardë Euro, mbi 30 miliardë Euro në totalin e rajonit të EQL në 2018

  • Raporti i NPL i EQL me një shifër, me EQ-3 (Republika Çeke, Hungaria, Sllovakia) me raportin NPL te ulur prej 3.3 përqind, në EJ 7 përqind dhe në EL 9.3 përqind

  • Rritja e diferencimit në strategjitë rajonale të bankave të mëdha ndërkufitare, por Republika Çeke dhe Rumania plus Rusia pjesërisht në mesin e tregjeve kryesore të grupeve kryesore bankare të EQL

  • Tregu bankar Rus përfiton nga konsolidimi, rikthimi i lartë  përsëri në kapital, bankat e huaja me rrënjë të thella me bizneset e qëndrueshme në Rusi

  • Pjesa e tregut të bankave Austriake të EQL sërish pranë niveleve rekord

  • Potenciali i rritjes më i larti në Evropën Juglindore, rritja e EQ do të dobësohet disi, veçanërisht rritja me pakicë(retail), gjithashtu për shkak të kufizimeve rregullatore

  • Analistët e Raiffeisen ngrejnë pritshmërit e rritjes për Hungarinë, Rumaninë dhe Ukrainën; rritje e fortë për Serbinë, Kroacinë dhe Rusinë; rritja e kredisë në Republikën Çeke, Sllovaki dhe Bullgaria pritet të ngadalësohet pak

Ju mund të gjeni Raportin e Sektorit Bankar të EQL të Raiffeisen RESEARCH në linkun në portal.

(Ju lutemi vini re se - për të përmbushur kërkesat ligjore dhe rregullatore - ju duhet të regjistroheni në portal për të hyrë më pas në raport. Ju do të gjeni instruksione plotësuese duke klikuar këtu)

Një intervistë video me autorin, duke përmbledhur mesazhet kryesore të Raportit të Sektorit Bankar të Evropës Qendrore dhe Lindore, e gjeni në blogun tonë "Discover CEE":http://www.discover-cee.com/cee-banking-sector-report-2019/

Për informacione të mëtejshme, ju lutem kontaktoni:
Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, [email protected] ),ose
Andreas Ecker-Nakamura (+43-1-71 707-2222, [email protected])
http://www.rbinternational.com