Raiffeisen Bank nderohet me cmimin “Banka me e Mire” nga Euromoney


2.7.2008

Banka me e Mire ne Shqiperi

Euromoney, revista e njohur financiare Britanike, e cila publikohet cdo muaj dhe perfshin tregjet globale bankare, financiare dhe te kapitalit, ka zgjedhur Raiffeisen Bank Sh.a. si “Banka me e Mire” ne Shqiperi per te katertin vit ne rradhe. Banka u ble nga Raiffeisen International ne 2004 dhe eshte banka me e madhe ne Shqiperi me nje bilanc prej 1.9 miliarde Euro.

“Ne jemi shume krenare qe revista e mirenjohur Euromoney ka zgjedhur perseri Raiffeisen Bank si Banka me e Mire ne vend dhe ne besojme me te vertete qe do te vazhdojme te rritemi dhe te perballojme sfidat e se ardhmes ashtu siç kemi bere edhe ne te shkuaren. Misioni yne ketu eshte te ngreme standardet bankare, duke permiresuar jeten e klienteve tane nepermjet ofrimit te produkteve me te mira dhe nje sherbim ndaj klientit te nje cilesie te larte”, tha Oliver J. Whittle, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Bank ne Shqiperi.

Euromoney nderon Raiffeisen International dhe RZB me çmimin ""Banka me e Mire ne Evropen Qendrore dhe Lindore""

Gjithashtu, Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) dhe Raiffeisen International Bank-Holding AG moren çmimin ""Banka me e Mire ne Evropen Qendrore dhe Lindore"". Ne te njejten kohe, perveç Shqiperise, çmimin “Banka me e Mire” ne vendet e tyre e moren edhe bankat e rrjetit Raiffeisen ne Bosnje dhe Hercegovine, Serbi, Slovaki, Bjellorusi dhe Kosove. Raiffeisen Bank ne Bullgari u zgjodh “Banka me e mire per menaxhimin e Borxhit” ne vend.

Kete vit çmimi me i rendesishem per vendet e Evropes Jug-Lindore u fitua nga RZB Gurup dhe Raiffeisen International per te katertin vit rradhazi. “Ky vendim i jurise konfirmon edhe nje here se ata kane bere zgjedhjen e duhur. Ne nje mjedis me nje treg kerkues ne ishim te afte qe te mbanim ritmet e rritjes”-deklaroi Walter Rothensteiner Drejtor Ekzekutiv i RZB Grup dhe kryetar i Keshillit Mbikqyres te Raiffeisen International. “Ky çmim nderon punen tone per integrimin e plote te bankave te blera ne 2007, dhe ne te njejten kohe kemi rritur numrin e klienteve tane te rinj me 1.6 milione”-deklaroi Z. Herbert Stepiç, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen International.

*********

Raiffeisen Bank ne ne Shqiperi eshte pjese e Raiffeisen International.Ajo eshte banka me e madhe ne vend dhe ka rrjetin me te gjere te degeve. Ne fund te vitit te valuar, Raiffeisen Bank ne Shqiperi ka 98 dege on line, 160 bankomate te instaluara, dhe me total bilanci prej 1.9 miliard Euro. Jane instaluar sherbime bankare elektronike, te cilat perdoren nga nje numer i konsiderueshem klientesh korporate.