Raiffeisen Bank nderohet me çmimin Banka me e Mire ne Shqiperi nga The Banker


21.7.2010

Raiffeisen Bank ne Shqiperi ka marre çmimin Banka me e Mire ne vend per vitin 2009. Eshte hera e katert qe The Banker nderon Raiffeisen Bank me kete çmimin prestigjoz.

“Ne jemi shume krenare qe revista “The Banker” ka zgjedhur perseri Raiffeisen Bank si Banka me e mirë ne Shqiperi dhe ne besojme fuqimisht qe do te vazhdojme te rritemi dhe te perballojme sfidat e ardhshme siç kemi bere ne te kaluaren. Raiffeisen Bank ne Shqiperi eshte ne vendin e pare ne te gjithe treguesit kryesore te performances”, tha Oliver Whittle, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Bank ne Shqiperi.

“Çmime si keto tregojne vleresimin e duhur per punen tone. Ata nenvizojne pozicionimin tone te mire ne treg dhe na nxisin qe t’u ofrojme klienteve tane sherbime edhe me te mira ”, tha Herbert Stepic, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen International.

Botuesi i industrise financiare “The Banker” ka nderuar tre banka te rrjetit te Raiffeisen International Bank-Holding AG, anetar i grupit RZB qe drejtohet nga Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), si Bankat me te Mira ne vendet respektive. Revista e publikuar nga grupi Financial Times, prezantoi çmimet per bankat e rrjetit Raiffeien International ne Shqiperi, Bjellorusi dhe Bosnje-Hercegovine ne nje ceremoni te mbajtur se fundmi ne hotelin InterContinental ne Londer.

Raiffeisen Bank ne Shqiperi aktualisht udheheq tregun ne te gjitha segmentet e biznesit dhe eshte banka me e madhe ne Shqiperi, me nje bilanc total prej 1.9 miliard eurosh ne Shtator 2009. Te 103-deget ofrojne sherbime per me shume se 560,000 kliente individe dhe koorporata. Ky vit shenon vitin e katert qe Raiffeisen bank ne Shqiperi ka fituar kete ccmim presitgjoz nga “The Banker”.

Per Priorbank, OAO eshte banka e peste me e madhe ne Bjellorusi, me nje total asetesh prej 1.2 miliard eurosh ne 30 Shtator 2009. Priorbank i sherben rreth 860,000 klienteve ne 98 dege. Me çmimin e ketij viti, “The Banker” e ka nderuar Priorbank per te katertin vit rradhazi si Banka me e mire ne Bjellorusi.

Raiffeisen Bank d.d. ne Bosnje dhe Hercegovine eshte banka me e madhe ne vend ne baze te bilancit total, qe eshte 2.4 miliard euro ne 30 Shtator 2009. Banka, e cila ofron produkte dhe sherbime per 770,000 kliente nepermjet 101 degeve te saj, eshte nderuar nga “The Banker” per te shtaten here.

******

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) eshte institucioni qendror i Grupit Bankar Austriak Raiffeisen, grupi bankar me i madh ne vend. Eshte nje korporate lider dhe banke investimesh ne Austri dhe e konsideron rajonin e Europes Qendrore dhe Lindore si tregun e vet. RZB eshte banka e vetme Austriake me nje rrjet global njesish biznesi qe arrijne te gjitha qendrat financiare te rendesishme rreth globit. Eshte e pranishme gjithashtu ne Azi, me dege dhe zyra perfaqesimi ne nente vende.

Raiffeisen Bank ne Shqiperi eshte banka me e madhe ne vend dhe ndodhet ne pozicionin numer nje ne te gjithe treguesit kryesore te performances. Asetet e saj baze arrijne rreth 2 miliarde euro dhe ka nje rrjet prej 103 degesh ne te gjithe territorin e vendit, 182 bankomate, 1169 POS dhe nje ekip bankieresh i jep bankes nje rrjet shperndarje pothuajse 3 here me te madh se konkurrenti i saj me i afert.