Raiffeisen Bank prezanton Raiffeisen Invest, nje menyre te re investimi ne Shqiperi


8.2.2012

Raiffeisen Bank ka prezantuar sot ne nje konference per shtyp fondin e investimeve te quajtur Raiffeisen Invest, e cila eshte e para dhe e vetmja Shoqeri Administruese e licensuar nga Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare per Administrimin e Fondeve te Investimeve.

Ne konferencen per shtyp te organizuar ne ambjentet e Hotel Rogner moren pjese Drejtori Ekzekutiv i Raiffeisen Bank, Z.Christian Canacaris, Ministri i Financave, Z. Ridvan Bode si dhe Guvernatori i Bankes se Shqiperise, Z. Ardian Fullani.

“Jam shume krenar te prezantoj sot ketu Raiffeisen Invest, kompanine e pare ne Shqiperi per manaxhimin e aseteve te licensuar nga Autoritetiti i Mbikqyrjes Financiare si dhe hedhjen ne treg te Fondit te Pare te Investimeve qe quhet Raiffeisen Prestigj. Fondi Raiffeisen Prestigj i jep mundesine te gjithe klienteve te investojne ne letrat me vlere te Qeverise Shqiptare. Vete fondi perfshin investime ne bono thesari, obligacione dhe depozita. Raiffeisen Prestigj eshte I pershtatshem, i perballueshem dhe eshte nje mundesi e mire investimi duke filluar me nje shume prej vetem 5,000 lek. Ai synon te arrije nje kthyeshmeri perfitimi te larte, fleksibilitet dhe komoditet”, tha Z. Christian Canacaris, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Bank.

“Ne kemi besim te plote qe keto produkte financiare do te kontribuojne per te dalluar Raiffeisen nga konkurrentet e saj. Ne te njejten kohe nepermjet ofrimit te tyre ne synojme te rrisim kthimin nga investimi per investitoret tane nderkohe qe kontribuojme ne zhvillimin e Shqiperise”, shtoi Z. Canacaris.

Ministri i Financave, Z. Ridvan Bode dhe Guvernatori i Bankes se Shqiperise Z. Ardian Fullani  pershendeten kete iniciative te re te Raiffeisen Bank  gjate konferences per shtyp.

* * * * *

Me 1 Shkurt 2012 eshte hedhur per here te pare ne tregun shqiptar fondi i investimeve i quajtur Raiffeisen PRESTIGJ dhe eshte nje fond i hapur publik me shume fillestare investimi prej vetem 5,000 leke. Fondi do te ofrohet/shperndahet nepermjet rrjetit te degeve te Raiffeisen Bank, i cili do te veproje si agjent i Raiffeisen INVEST. Raiffeisen PRESTIGJ do te investoje ne letra me vlere te Qeverise Shqiptare.

Me 13 Dhjetor 2011 filiali yne Raiffeisen Pensions sh.a u licensua per te kryer nje aktivitet shtese: Administrimin e Sipermarrjeve te Investimeve Kolektive. Per te pasqyruar me mire aktivitetin e ri, u vendos qe te ndryshohet emri nga Raiffeisen Pensions ne Raiffeisen INVEST. Raiffeisen Bank do te vazhdoje te zoteroje 100% te aksioneve te Raiffeisen INVEST, e cila do te vazhdoje te menaxhoje fondet private te pensionit, krahas aktivitetit te ri te fondeve te investimeve.

Per informacione te metejshme ju lutem kontaktoni:

Vilma Baçe

Drejtore e Divizionit PR&Marketing

Mob: 0 68 20 96 013

e-mail: [email protected]

www.raiffeisen.al