Raiffeisen Bank Sponsor Gjeneral i Forumit te dyte te investimeve Londer – Shqiperi


22.10.2010

Interesi I biznesit britanik per Shqiperine ne rritje

Raiffeisen Bank ishte Sponsor Gjeneral i Forumit te dyte te Investimeve Londer Shqiperi. Ky forum mblodhi ne Londer perfaqesues te rendesishem te biznesit shqiptar dhe atij britanik per te identifikuar rruget dhe mundesite e bashkepunimit, te investimeve dhe te komunikimit te ndersjelle.

Dhoma e Tregtise dhe Industrise se Tiranes ne bashkepunim me Ambasaden shqiptare ne Londer organizuan nje forum qe per nga niveli i pjesemarrjes u vleresua jo vetem i suksesshem por edhe shume i rendesishem. Ky Forum percolli klimen pozitive te krijuar midis dy vendeve dhe theksoi nevojen e intensifikimit te komunikimit ekonomik.

Ne kete Forum moren pjese Zevendes Kryeministri dhe Ministri i Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, Z. Ilir Meta, Ministri i Puneve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit, Z. Sokol Olldashi, Ministri I Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve, Z. Ferdinand Xhaferri, si dhe perfaqesues te tjere te Qeverise Shqiptare, Kryetari i Dhomes se Tregtise dhe Industrise se Tiranes, Z. Nikolin Jaka. Raiffeisen Bank ne Shqiperi perfaqesohej nga Z. Christian Canacaris, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen Bank ne Shqiperi.

“Eshte nje kenaqesi per mu ate perfaqesoj Raiffeisen Bank ne kete forum dhe mbi te gjitha te flas per Shqiperine perpara nje audience kaq te zgjedhur. Une do te flas me sinqeritet pasi kam qene deshmitar I te gjithe ndryshimeve positive qe kane ndodhur ne Shqiperi. Ekonomia shqiptare po ecen me ritme te qendrueshme dhe ambjenti I biznesit eshte permiresuar se tepermi”, tha Z. Canacaris gjate fjales se tij ne Forum.

Perfaqesuesit e qeverise shqiptare theksuan se mundesia per te investuar ne Shqiperi eshte inspiruese jo vetem per nga burimet qe ka vendi yne, por edhe nga nje legjislacion shume mbeshtetes per investitoret e huaj. Stabiliteti ekonomik i nje vendi qe ka perballuar me koston me te vogel te mundshme krizen globale, eshte tregues i nje ekonomie me performance pozitive, po edhe qe jep garanci bashkepunimi te qendrueshem dhe afat-gjate.

Ne kete Forum perfaqesuesit e biznesit britanik shprehen interesim te posaçem per fusha si infrastruktura rrugore, kryesisht nepermjet koncensioneve, turizmi, bujqesia si dhe legjislacioni. Ata shprehen optimizem te bazuar ne mundesi te identifikuara tashme, per te rritur bashkepunimindhe per te orientuar investimet ne nje vend atraktiv si Shqiperia.